Luonnonmukainen tuholaistorjunta parvekkeella

Hyönteisillä on tärkeä rooli ekosysteemissä. Joskus ne ovat vain meidän kannaltamme “väärässä paikassa”. Ihmisille kävisi todella huonosti, jos hävittäisimme kaikki hyönteiset. Torjunta-aineissa on se huono puoli, että ne voivat levitä veden mukana, kerääntyä ravintoketjussa ja myrkyttää kaikki hyönteiset riippumatta siitä, onko niistä haittaa vai ei. Torjunta-aineet voivat haitata myös vesieliöitä tai maaperän mikrobitoimintaa. Hyönteiset iskevät …

Luonnonmukainen tuholaistorjunta parvekkeella Read More »

Pienen parvekeyrttitarhan tarvikkeet

Kokosin ohjeet pienen ja edullisen parvekeyrttitarhan tarvikkeista ✨🌱💪 Helposti hoidettavan ja pitkäikäisen parvekepuutarhan perustamisessa on muutama perusseikka, jotka kannattaa ottaa huomioon: Kasvatusastiat ovat tarpeeksi suuret. Mielellään yli 30 litraa/astia. Suuri astia vetää paljon vettä, jolloin ei tarvitse kastella niin usein, eli esim. viikon, puolentoista lomareissu mökille onnistuu ilman erillistä kastelujärjestelyä. Kasvatusastioihin ei jää vesi seisomaan, mutta …

Pienen parvekeyrttitarhan tarvikkeet Read More »

Havainnointiharjoitus

Ensimmäinen askel kestävän elinympäristön suunnittelussa on havainnointi. Puutarhan suunnittelussa kehotetaan, että olosuhteita olisi havainnoitava ainakin yksi kokonainen vuosi, ennen kuin tehdään mitään. Näin syntyy oikea käsitys vallitsevista olosuhteista, kuten valosta, kosteudesta, tuulesta, kulkureiteistä, maaperästä, kasvillisuudesta ja eläimistä eri vuodenaikoina. Myös puutarhan käyttäjien tarpeet ja tavat kuuluvat havainnoinnin piiriin. Hyvä havainnointikysymys on: miksi maisema haluaa tulla? …

Havainnointiharjoitus Read More »